English version

Startpagina

Massage Hippique is al jaren een begrip en toonaangevend op het gebied van paardenmassage.

De meest volledige opleiding voor het masseren van paarden in 1 jaar. Voor paardenmensen met voldoende voorkennis en ervaring is er een verkort traject mogelijk na een intake gesprek.
Natuurlijk kunt u tussentijds instromen of losse modules volgen wanneer u alleen geinteresseerd bent in 1 specifiek onderdeel.
Wilt u meer weten over voeding of training, blessures of spiergebruik, houdt ook dan deze website in de gaten.
Alles is te lezen onder het tabblad Modules en opleidingen. Voor prijzen en data kijkt u bij tabblad inschrijven

Massage Hippique staat niet stil en volgt trends en ontwikkelingen op paardengebied dan nauwkeurig en biedt dan ook de laatste nieuwe cursussen en opleidingen aan. Het paardenhoofd, Wervels en gewrichten, Maat- en intervisie dagen zijn de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Massage Hippique is de enige opleiding in Nederland op gebied van paardenmassage welke gebaseerd is op meer dan 16 jaar ervaring in het masseren van paarden en waar de focus ligt op de praktijk. Tevens de enige opleiding wereldwijd waar alle massage vormen geintegreerd worden en waar u leert adviezen te geven in het trainen, de noodzaak van goede voeding, blessure preventie en persoonlijke groei in het lesaanbod zitten. Massage Hippique leert u bewust masseren zodat de paarden ook hun lijf beter leren kennen en daardoor beter bewegen en presteren. En Massage Hippique geeft een eenmalige examengarantie af. Alle licentie 1 houders van Massage Hippique kunnen zich aansluiten bij de brancheorganisatie Vereniging paarden sportmasseurs Nederland, VPSN.

Massage Hippique heeft docenten welke jarenlang in de praktijk werkzaam zijn, allround wedstrijd instructeurs, dierenartsen, leefstijlcoachen, gedragtherapeuten enz . Al deze docenten worden ieder jaar bijgeschoold, zodat ze altijd up to date zijn. Tevens houdt Massage Hippique u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van paardenmassage, training en welzijn paard. Tevens beschermen wij paard en klant door onze licentiehouders ieder jaar bij te scholen.

De modules en opleiding paardenmassage worden gegeven op vaste locaties door heel Nederland in diverse takken van de paardensport. Zo zijn generale repetitie en bijscholingen op eventingstal EK amazone Laura Hoogeveen, op dressuurstal California bij Grand Prix ruiter Ronald Lammerink, springstal van Liere Stables, manege Laar. Ook reizen wij af naar diverse locaties bij mensen thuis zowel in Belgie, Duitsland als Engeland en Canada.

Massage Hippique is opgericht in 2000 door Angelique Schreurs. Angelique heeft haar sporen in de jaren verdiend door zelf actief in de sport geweest te zijn op nationaal niveau met zowel springen als dressuur. Fokker van diverse internationaal gekwalificeerde sportpaarden en pony’s, gediplomeerd instructrice dressuur, springen en eventing, jurylid.
Angelique masseert voornamelijk intuitief en is ook gecertificeerd lymfedrainagetherapeut. Angelique sponsort namens Massage Hippique dmv coaching en het masseren en begeleiden van de paarden in de sport, de amazone Laura Hoogeveen. Laura is 21 jaar en afgestudeert aan de masterclass van NHB Deurne. Laura was in 2012 lid van het junioren eventingteam in het EK in Polen en in 2013 Nederlands Kampioen Internationaal 2 ster eventing en in 2015 deelnemer als Young Rider Eventing EK in Polen.
Angelique heeft haar opleiding genoten in Amerika en is aangesloten bij the International Association of Equine Sportsmassage Therapists.

 
 
Documenten :

2013-01 Hippische ondernemer Carolien Munsters
2013-01 Paard en spul kijken en voelen
2012-11 Angelique Interview paard en spul
2012-11-16 Jan Bocken in de strengen
inschrijfformulier lezing Jan Jonas
inschrijfformulier lezing Jan Bocken
FAQ's licenties
2010-06 paardenmassage voor rugproblemen
2010-08 Gewrichten een spierenkwestie
2010 Paard en spul Massage Hippique t verschil
2011-05 interview Hippisch ZO Nederland
2008 Sportmassage Draf en Rensport
2009-04 Sportmassage voor paarden De paardenkrant
2007-09 sportmassage voor paarden blad Sportmassage
2011-09 Massage bij het paard art. Paard en Spul

Foto'sNieuws


25-08-2016
Functional Equine Taping
Tropische hitte en Tapen
» lees meer


24-05-2016
M 18 Mestonderzoek , wormtest, mesttest
Geschikt voor iedere paardenliefhebber. We raken steeds meer gewend aan het feit dat we een (ont)worm management ...
» lees meer

» meer nieuws